*|MC:SUBJECT|*
logo smederij van zanten

bekijk deze e-mail in uw browser

#1 - Geduld en kwaliteit - Smederij van Zanten

Waar draait het nou eigenlijk om?

Damast koksmes
Piekfijn werk afleveren, daar draait het om! Het is prachtig om een ruwe klomp ijzer te nemen en dit om te smeden tot een waardevol mes. Wat eerst een rechthoekig blok hardhout was wordt langzaam rond gevijld, net zo lang tot deze prettig vasthoudt en een elegante vorm aanneemt die gemakkelijk samengaat met de binnenkant van je hand. De intrinsieke schoonheid van het hout komt pas naar voren naarmate steeds fijner schuurpapier gebruikt wordt. Als een laagje lijnzaadolie in de poriën van het hout trekt komen de grillen van het materiaal tot uiting. De geur doet denken aan een meubel dat pas in de olie gezet is, of de binnenkant van een oude staartklok. Hier moet mee gesneden worden! En snijden doet ie, dat was te zien aan het gezicht van de nieuwe eigenaar zodra hij een tomaat te lijf ging. Dat geeft mij een grote glimlach!

2019

De afgelopen vier jaar heb ik veel tijd besteed aan het verbeteren van mijn productieproces. Alle stappen die een potentieel verlies aan kwaliteit zouden kunnen veroorzaken heb ik vervangen door moderne technieken. Hierdoor is een hoogwaardig eindproduct gewaarborgd; een koksmes met een goede bouwkwaliteit en afwerking.

2019 is voor mij een mijlpaal omdat het verbeterde productieproces meer ruimte biedt voor nieuw smeedwerk en creativiteit. Ik heb enkele bijzondere damast patronen in petto en ik heb een bak vol met exotisch hardhout en mammoetkiezen, klaar om verwerkt te worden tot mooie keukenmessen. Het eerste mes van dit jaar is alweer klaar en kun je hier bekijken.

Bedankt voor uw interesse in mijn werk en tot de volgende nieuwsbrief!
Naar de website